Veel gestelde vragen

Wij begrijpen dat er vragen kunnen zijn over onze verschillende behandelmethodes, producten of andere punten. Hieronder kun je de meest gestelde vragen zien en het bij behorende antwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Oog voor detail op de achtervork
Bij een coating behandeling wordt de matte lak dan niet glanzend?
Nee, het matte zal niet gaan glanzen. De originele kleur van het matte krijgt zijn oorspronkelijke luxe matte uitstraling weer terug die vele malen egaler is als dat u gewend bent. Dit geeft de fiets een echte boost! Kleurdiepte en kleurechtheid komen weer tot zijn recht.
Wat houdt een Bike Protection behandeling in?
Bike Protection behandeling is een behandeling die bestaat uit het reinigen van de fiets/lak (dit gebeurt bij nieuw en gebruikt). Dat betekend niet dat de fiets smerig aangeleverd kan worden. Vervolgens behandelen we de glans lak door te polijsten. Dit is ook een soort reiniging en daarmee maken we de lak gladder en mooier (qua kleur en glans) Bij mat doen we nog een extra diepte reiniging. Na deze stap gaan we de fiets beschermen met 2 lagen coating die in verschillende tijden moet worden aangebracht. De basis coating is een keramische coating die de verbinding aangaat met de lak en de lak daardoor versterkt en minder gevoelig maakt. De 2e laag is een hybride toplaag. Deze versterkt ook maar heeft als grootste eigenschap dat deze super glad (hydrofobisch) wordt. Hierdoor zal de fiets minder smerig worden bij smerige ritten maar zal de fiets ook een stuk makkelijker schoon te maken zijn. Daarnaast blijft ons resultaat van de voorbehandeling (glans en kleur) daardoor veel beter behouden waardoor je lang van het resultaat kunt genieten. Hoe lang blijft de coating zijn werk doen? Bij een racefiets met juist onderhoud blijft dit jaren aanwezig en blijft zo 5 jaar aanwezig. Bij een gravelbike wordt dit iets lastiger zeggen want deze krijgt meer te verduren als een racefiets en bij een MTB is dit nog weer lastiger. Alles valt en staat met wat de fiets te verduren krijgt en daarnaast het onderhoud. Met juist onderhoud kunnen we op een MTB en Gravelbike zeker 1,5 jaar geven bij een 2 lagen coating. over het algemeen loopt dit naar 2 tot 3 jaar
Heeft het zin om een Bike Protection behandeling toe te passen bij een gebruikte fiets?
Als u uw fiets waardeert en of u wilt meer gemak creëren van het schoonmaken dan heeft een coating altijd een voordeel. Bij een gebruikte fiets zitten vaak meer krasjes op en is de lak echt dof. Daarom hebben we iets meer werk bij een gebruikte fiets maar het resultaat zal alleen maar verbluffende zijn. Daarom zal dit zeker meerwaarde hebben voor je gebruikte fiets.
Hoe lang blijft de coating van een Bike Protection behandeling zitten?
Doordat wij een speciale voorbehandeling hebben en daarnaast werken met exclusieve duurzame coatingen kunnen wij hierop jaren geven. Mits juist onderhoud! Bij een racefiets met juist onderhoud blijft dit jaren aanwezig en blijft zo 5 jaar aanwezig. Bij een gravelbike wordt dit iets lastiger zeggen want deze krijgt meer te verduren als een racefiets en bij een MTB is dit nog weer lastiger. Alles valt en staat met wat de fiets te verduren krijgt en daarnaast het onderhoud. Met juist onderhoud kunnen we op een MTB en Gravelbike zeker 1,5 jaar geven bij een 2 lagen coating. over het algemeen loopt dit naar 2 tot 3 jaar
Kan ik zelf RideWrap tailord kit aanbrengen?
RideWrap is een DIY product. Dit betekend dat het is ontworpen om als particulier aan te brengen. Wel moet u rekening houden dat het niet eenvoudig is. Wat u zeker moet hebben is geduld en precisie. Ik vergelijk het altijd met een telefoon beschermglaasje opplakken. Deze is statisch en trekt allerlei vuil in de lucht aan. Waaronder stof. Stof is iets wat je bijna eerst niet ziet onder de folie en later steeds duidelijker wordt. Het is verstandig zeer netjes te werken en stof arm voor het beste resultaat. Daarnaast heb je te maken met lucht en water dat je gebruikt om de folie aan te brengen. Deze moet volledig onder de folie weg gestreken worden anders ga je hier luchtbellen zien of water bobbels die later indrogen als luchtbellen. Wilt u verzekerd zijn van top resultaat brengen wij het aan en als u genoeg vertrouwen heeft om het zelf te doen wensen we u alle succes. Wanneer u bij ons de kit koopt kunt ook altijd bij ons terecht voor vragen en informatie m.b.t. het aanbrengen.
Hoe onderhoud ik mijn fiets na een behandeling?
Wassen direct na de rit: * Afspoelen direct na de rit is het beste en het simpelst. Je kunt de fiets na de rit op diverse manieren afspoelen. Met een waterstraal, met een sproeikop of met de hoge druk (wel op gepaste afstand van de lagers) Na het afspoelen de fiets drogen met een microvezeldoek * Wassen 1x in de maand (of na behoefte qua smerigheid): Fiets afspoelen. Hierdoor is het meeste grove vuil weg en zal het overige lekker weken. Vervolgens insprayen met onze BIKE CLEANER (of uw eigen reiniger). Dit een minuutje laten intrekken (niet laten opdrogen) Afspoelen met water en vervolgens de fiets drogen met een microvezeldoek (Tip! Gebruik onze Opti-seal tijdens het drogen) * Grote wasbeurt met onze complete was- droog pakket: Emmer water (2 tot 3L) met een scheutje No-Rinse klaarzetten inclusief de blauwe wasdoek. Starten met de fiets afspoelen met een waterstraal - Vervolgens de fiets inspuiten met BIKE CLEANER en 1 minuutje laten weken (niet laten opdrogen) - Kortstondig naspoelen met een waterstraal - Wassen met de blauwe wasdoek en regelmatig reinigen in de emmer met No-Rinse - LET OP!! Drogen met de zwarte microvezeldoek (en NIET afspoelen). Drogen met Opti Seal is echt een aanrader! Tijd die je hiervoor nodig hebt varieert van 5 tot 10 minuten
Wat kost een behandeling?
Dit is gemakkelijk samen te stellen via het aanvragen van een offerte. Opzoek naar een compleet overzicht? Bekijk dan de prijslijst op de pagina 'wat wij doen'.
3T Exploro
Video afspelen